Танцът между ортодонтските и възстановителни лечения д-р Роберто Перасо и
д-р Моника Имелио

За курса

Ортодонтски прескрипции при интердисциплинарни лечения
• пародонтални индикации
• естетични индикации
• функционални индикации
• ортодонтски чеклист за възстановителния дентален лекар


Клинични протоколи за вертикални ортодонтски движения
• бавна екструзия
• бърза екструзия
• интрузия


Липсващи зъби в естетичната зона
• отваряне или затваряне на пространства?
• импланти или мостове?


Сложни интердисциплинарни лечебни планове
• място или форма: как да процедираме?
• какво възстановителният дентален лекар би трябвало да попита ортодонта?
• какъв е протоколът при планиране на интердисциплинарен случай?
• процесът стъпка по стъпка

Ползи

В ежедневната ни практика често, за да лекуваме терапевтичните и възстановителни нужди на пациентите ни, срещаме и малоклузии в различни форми.
Въпросът е как от самото начало с интердисциплинарна визия и план да се приложат правилните стъпки в точния момент, така че леченията да завършат с максимална естетика и комфорт във функцията.
По време на курса ще се разгледат различни проблемни оклузии с техните специфики и съответните последващи лечения стъпка по стъпка.


Дори и по-СЛОЖНИТЕ СЛУЧАИ могат да станат ЛЕСНИ, като развиваме интердисциплинарна визия. Благодарение на ортодонтското лечение е възможно да се променят и подобряват различни клинични ситуации. Много пародонтални, естетични и функционални казуси могат да бъдат подпомогнати от ортодонтски движения, планирани съобразно нуждите на лечението.

Лекторите ще представят своята класификация на интердисциплинарни ортодонтски предписания, както и полезен списък за проверка на индикациите, за които се търси решение, с цел улесняване на взаимовръзката "възстановителен дентален лекар-ортодонт".


Практическа част

Участниците ще бъдат разделени на интердисциплинарни отбори. Всеки отбор ще получи пълен набор от данни и снимки на пациент с цел изработване на план на лечение в екип. Решенията на случаите ще се презентират от представител на всеки отбор.

 
 

д-р Роберто Перасо
Италия

 

Завършва дентална медицина в Университета в Геноа през 1991г. Специализира клинична ортодонтия в Университета в Торино и лингвална ортодонтия в Университета в Падова.
От 1999г. до днес е последовател на Дисциплината Алекзандър, като редовно е посещавал денталната практика на проф. Уик Алекзандър и е сертифициран инструктор по Дисциплината Алекзандър.
Преподава ортодонтия в Университета в Триест. Активен член е на Италианската и Европейската академия по естетична дентална медицина, както и на Италианското ортодонтско общество. Председател е на Клуб Алекзандър в Италия.
Чете лекции на национални и чуждестранни конгреси.


  Прочети повечеЗатвори
д-р Моника Имелио
Италия

 

Дипломира се с отличие в Университета в Павия през 1992г. Активен член е на Италианската и Европейската академия по естетична дентална медицина.
Лектор е на национални и международни конгреси, както и автор на публикации по естетична дентална медицина.
Използва активно микроскоп от 2004г. в ежедневието при възстановителни лечения.
Заедно със съпруга си д-р Роберто Перасо практикува в техните практики в Тортона и Нови Лигуре, фокусирани в интердисциплинарните лечебни планове и взаимовръзката между ортодонтията и възстановителната дентална медицина.


  Прочети повечеЗатвори

Програма

 • Танцът между ортодонтските и възстановителни лечения
  продължителност практика теория лектор
 • 18-19 ноември 2023 г.
  2
  дни
  - 20
  часа
  д-р Роберто Перасо и д-р Моника Имелио

Първи ден

09:00 - 11:00Ортодонтски предписания при интердисциплинарни лечения
- пародонтиални показания
- естетични показания
- функционални показания
11:00 - 11:30Кафе пауза + закуска
11:30 - 13:30Ортодонтски чеклист  за възстановителния дентален лекар: Какво възстановителният дентален лекар може и би трябвало да попита ортодонта?
Клинични протоколи за вертикални ортодонтски движения (част 1)
- бавна екструзия
13:30 - 14:30Обяд
14:30 - 16:30Клинични протоколи за вертикални ортодонтски движения (част 2)
- бърза екструзия
- интрузия
Липсващи зъби в естетичната зона (част 1)
- отваряне на пространства
- затваряне на пространства
16:30 - 17:00Кафе пауза
17:00 - 19:00Липсващи зъби в естетичната зона (част 2)
- затваряне на пространства
- имплантологичен мениджмънт – кога и как?
- мостове: кога и как?

Втори ден

09:00 - 11:00Протокол за диагноза и план на лечение на интердисциплинарни случаи
11:00 - 11:30Кафе пауза + закуска
11:30 - 13:30Практическа част:
Участниците ще бъдат разделени на интердисциплинарни отбори. Всеки отбор ще получи пълен набор от данни и снимки на пациент с цел изработване на план на лечение в екип. Решенията на случаите ще се презентират от представител на всеки отбор.
13:30 - 14:30Обяд
14:30 - 16:30Сложни интердисциплинарни лечебни планове
16:30 - 17:00Кафе пауза
17:00 - 19:00Протоколи за планиране

Мнения на участници

д-р Елена Василева
Благодаря! За мен беше удоволствие да бъда на "маратона" на д- р Перасо и д- р Имелио. Изключителни професионалисти, които със своята невероятна синергия ни показаха как биологичния и минимално инвазивния подход винаги са добро решение. Страхотна организация от страна на екипа на доктор Горялов! Чакам програмата за 2024!
Завършил обучението през 2018г.
д-р Елена Пайкова
Огромни благодарности на др Горялов, Силвана и екипът на Smile Galaxy! Два страхотни дни с невероятните др Моника Имелио и др Роберто Перасо,които споделиха с нас безценния си дългогодишен опит в интердисциплинарния подход при лечение на пациенти!За пореден път си тръгвам от вашия курс заредена,вдъхновена и БЛАГОДАРНА, че имах уникалната възможност почерпя опит и енергия от невероятните лектори!
Завършил обучението през 2022г.
д-р Николай Дилов
Обучението е на много високо ниво! Тук се научаваш не само на ортодонтия но и на това как да управляваш една съвременна дентална практика. Отношението към курсистите е много внимателно и всеотдайно. Доста неща в практиката ми ще бъдат променени в съответствие с принципите на Алекзандър. Препоръчвам който има възможност да премине обучението!
Завършил обучението през 2022г.
д-р Даниела Йотова
За пореден път оставам много доволна от събитие,което организирате.Благодаря на д-р Горялов и целият екип за преживяването,за вдъхновението,за желанието към усъвършенстване и нови знания!Усеща се като празник.
Завършил обучението през 2023г.
д-р Кремена Джингарова
Беше страхотно, както винаги! Благодаря на Д-р Горялов и целият му екип за добрата организация,за енергията и за този стремеж, който се опитвате да предадете и на нас, да даваме по-добра и цялостна грижа на нашите пациента. Лекторите бяха страхотни-друг поглед,различни практики и протоколи. Бих си взела всико.
Завършил обучението през 2018г.
д-р Мила Досева
Благодарности към целия екип на д-р Горялов за поредната перфектна организация и за предоставената ни възможност да се срещнем с двама невероятни професионалисти. Моника и Роберто ни показаха любов към най-малкия детайл, както и абсолютен синхрон в техния интердисциплинарен подход във всяко едно лечение. Впечатлена съм от прекрасните резултати , които постигат възможно най- минимално инвазивно.
Завършил обучението през 2021г.
д-р Николай Кирилов
Страхотен курс , страхотен екип, споделен опит! Благодаря!

Адрес

хотел SPS
Пловдив, бул. Освобождение № 3
тел: +359 32 659 111 - рецепция
моб: +359 886 649 225 - рецепция

http://hotelspsplovdiv.com/

 

Този сайт използва бисквитки за по-добро сърфиране. Повече за Поверителност на личните данни и използването на бисквитки.

Съгласен съм