Силата на дисциплината Алекзандър 20-те принципа от А до Я

За събитието

Дисциплината “Алекзандър” е фокусирана в постигането на изключителни резултати и дългосрочна стабилност на ортодонтските лечения. Системата е с над 50 годишен опит и научно доказани резултати. Утвърдена е в над 40 държави и се е превърнала в пример за златен стандарт за лечение с брекети.


На този симпозиум ще разберете кои са принципите, изграждащи фундамента и кои са детайлите на прецизното ортодонтско лечение. Всеки един от принципите ще бъде разгледан в детайли и подкрепен със случаи от практиката на гост-лекторите.

Международните лектори ще презентират онлайн. Българските гост-лектори ще представят присъствено.
Превод от италиански - д-р Ива Димчева
Превод от английски и японски – Елеонора Колева

 

За кого?

Събитието е предназначено за всички дентални лекари с интерес към ортодонтията - начинаещи, напреднали или работещи в интердисциплинарни екипи. Събитието е подходящо и за студенти по дентална медицина.

Принципите на дисциплината "Алекзандър"

1. Усилие равно на резултат!
2. Няма малки неща!
3. Принципът „KISS“ - Keep it simple, stupid! (бъл. пр. Направи ги по простия начин!)
4. Определи целите за стабилност!
5. Планирай своята работа, след това изпълни плана си!
6. Използвай брекети със специфичен дизайн и прескрипция!
7. Проведи лечение, базирано на правилното позициониране на брекетите!
8. Използвай растежа, за да постигнеш предвидима ортопедична корекция!
9. Определи идеалната форма на дъгата!
10. Следвай логичната последователност на дъгите!
11. Консолидирай зъбните дъги рано в лечението!
12. Осигури плътно лигиране на брекетите към дъгата и поддържай консолидацията!
13. Остави го да „се сготви“!
14. Нивелирай дъгите и отвори захапката чрез дъги с обратна крива!
15. Създай симетрия!
16. Използвай междучелюстни ластици, за да напаснеш дъгите!
17. Използвай безекстракционно лечение, когато е възможно!
18. Използвай екстракционно лечение, когато е необходимо!
19. Внимателно свали брекетите и пръстените, след това ретенцията ще подобри стабилността!
20. Осигури си съдействието на пациента!
 

Лектори

д-р Иван Горялов
организатор и водещ
 
Д-р Иван Горялов завършва дентална медицина в гр. Пловдив през 2002 г. Започва работа в практиката на своя баща д-р Георги Горялов. През 2006 г., 2011 г. и 2013 г. се обучава в клиниката на проф. д-р Уик Алекзандър в Арлингтън /Тексас, САЩ/. През 2007 г. и 2008 г. преминава обучение на тема „Хирургично-ортодонтски подход при зъбно-челюстни деформации” в клиниката Chang Gung Memorial Hospital в Тайпе, Тайван. От 2007 г. е председател на Български изследователски клуб „Алекзандър”. Носител е на награди в конкурса „Усмивка на годината” през 2008 г., 2009 г., 2010 г. и 2017 г. заедно с екип от лекари. Д-р Горялов е лектор на международни симпозиуми по дисциплината „Алекзандър” и е сертифициран лично от проф. Уик Алекзандър да провежда курсове и да бъде инструктор по дисциплината „Алекзандър”. Собственик е на „Фабрика за усмивки“ - 20-годишна дентална практика с фокус върху ортодонтията и превенцията.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Чък Алекзандър
 
Д-р Чък Алекзандър завършва дентална медицина в Далас /Тексас/ и специализира ортодонтия във Вашингтонския университет в Сиатъл. Започва да практикува рамо до рамо с баща си проф. д-р Уик Алекзъндър в Арлингтън /Тексас/, обявен за „легенда в ортодонтията“ от Американската ортодонтска асоциация. През 1995 г. получава награда за изключителни резултати на над 1500 пациента - C.T. Rowland Award. По-късно установява собствена практика в Колорадо, където същевременно е и треньор по футбол. Заедно със своя брат д-р Муди Алекзандър и братовчед д-р Клиф Алекзандър, продължават да усъвършенстват Дисциплината „Алекзадър“ с вече натрупан над 50 годишен клиничен опит. Водил е лекции по системата в САЩ, Германия, Турция, Мексико, Канада и Русия. Член е на Американската асоциация на ортодонтите и на Американския борд на ортодонтите. Негови статии са многократно публикувани в ортодонтски списания.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Муди Алекзандър
 
Д-р Муди Алекзандър завършва дентална медицина и специализира ортодонтия през 1995 г. в Далас /Тексас/. Работи рамо до рамо с баща си проф. д-р Уик Алекзандър и наследява практиката му в Арлингтън, Тексас, с вече над 20000 излекувани случая. Преподавател е в катедрата по ортодонтия в Университета в Бейлър, като за 2004/2005 г. е обявен за учител на годината. Баща на 4 деца, през 2008 г. осиновява 2 деца от Етиопия. Деен участник в граждански инициативи, като през 2010 г., заедно със съпругата си Емили, основава „Ethiopia Smile“ – органицазия, с която осъществява мисии за дентално здраве в Етиопия със стотици доброволци. През 2019 г. е награден за „Хуманист на годината“ от Американската асоциация на ортодонтите.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Патрик Куозо
 
Д-р Патрик Куозо е трето поколение дентален лекар. Наследява практика с традиции от 1931 г. от дядо си и баща си. През 1972 г. баща му д-р Гари Куозо основава ортодонтската практика „Cuozzo Orthodontics”, която д-р Патрик поема от 1997 г. Завършва дентална медицина в Мериленд, получава специалност по ортодонтия от Университета в Пенсилвания. Член е на Американската дентална асоциация, на Американската ортодонтска асоциация, на Ортодонтската асоциация на Ню Джърси, на Американския борд на ортодонтите. Многократно е номиниран за Топ ортодонт в Ню Джърси. Като последовател и лектор по Дисциплината „Алекзандър“, д-р Куозо посещава България през 2018 г. и изнася лекция по време на годишната среща на Български изследователски клуб „Алекзандър“ на тема „Ретинирани зъби“.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Терухиса Уцу
 
Д-р Терухиса Уцу специализира ортодонтия през 1984 г. в Токио, Япония. През 2001 г., 2002 г. и 2013 г. е награден от проф. Алекзандър за принос по време на международни симпозиуми на Дисциплината „Алекзандър“. През 2004 г. е удостоен с голяма награда от Европейското общество по лингвална ортодотния в Барселона. Към настоящия момент е клиничен инструктор към Японската асоциация на ортодонтите, главен инструктор към Японската асоциация на възрастовата ортодонтия, международен член на Американската асоциация на ортодонтите, член на комисията по сертифициране на Японската асоциация на лингвалната ортодонтия, настоящ председател на Японския изследователнски клуб „Алекзандър“, практикуващ ортодонт  в катедрата по орална и лицево-челюстна хирургия към медицински университет Джиши, Тошиги, Япония и др. международни ортодонтски организации.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Али Уазани
 
Д-р Али Уазани завършва дентална медицина през 1993 г., а през 1997 г. специализира ортодонтия в гр. Бордо, Франция. Притежава 20-годишна ортодонтска практика в гр. Казабланка, Мароко. Той е международен лектор и преподавател по Дисциплината „Алекзандър“ с над 300 последователи. Председател е на Мароканския изследователски клуб „Алекзандър“ и член на Мароканското ортодонтско общество.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Франческа Брагастини
 
Д-р Франческа Брагастини завършва дентална медицина и през 2004 г. специализира ортодонтия в Модена и Реджо Емилия /Италия/, с пълно отличие. От 2005 г. е последовател на Дисциплината „Алекзандър“, като посещава множество обучения по системата. Д-р Брагастини е лектор и акредитиран преподавател по Дисциплината, член на Италианското ортодонтско общество, член на Италианския изследователски клуб „Алекзандър“. Подкрепя сдружения и организации с нестопанска цел в проекти за дентално здраве, като UNICEF, Save the Children, Sightsavers и др.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Роберто Перасо
 
Д-р Роберто Перасо завършва дентална медицина през 1991 г. в Генуа. Специализира ортодонтия в Торино. От 1999 г. практикува Дисциплината „Алекзандър“ след обучение при проф. Уик Алекзандър в клиниката му в Арлингтън/Тексас, САЩ/. Става лектор и преподавател по Дисциплината „Алекзандър“ на национални и международни конгреси. Преподавател е по ортодонтия в Университета в Триест. Член е на Италианската академия по естетична дентална медицина (IAED), Европейската академия по естетична дентална медицина (ЕAED), председател е на Италианския изследователски клуб „Алекзандър“. Практикува ортодонтия с фокус в интердисциплинарните лечения със съпрутата си д-р Моника Имелио /естетична дентална медицина/ в клиниките му в Нови Лигуре и Тортона.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Деница Димитрова
 
Д-р Деница Димитрова завършва дентална медицина в гр. Пловдив през 2014 г. През 2015-2016 г. преминава практическите и теоретични ортодонтски курсове по Дисциплината „Алекзандър“ на д-р Иван Горялов. През 2019 г. се обучава в ортодонтската клиника на проф. Уик Алекзандър /Арлингтън, Тексас, САЩ/. От ноември 2016 г. работи заедно с д-р Иван Горялов в денталната му практика „Фабрика за усмивки“ в гр. Пловдив, фокусирана в ортодонтията и превенцията. Нейната компетенция се развива в областта на ортодонтските лечения в комбинация с ортогнатна хирургия, включително и на деца с цепки, съвместно с екип от специалисти. От 2021 г. е ко-лектор в практическите и теоретични курсове по Дисциплината „Алекзандър“ заедно с д-р Горялов.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Инна Атанасова
 
Д-р Инна Атанасова е от гр. Смолян и завършва дентална медицина в гр. София през 2013 г., като отличник на випуска. Работата ѝ е фокусирана главно в областта на ортодонтията и ендодонтията. От 2017 г. гради собствена практика с ортодонтска насоченост за деца и възрастни по Дисциплината „Алекзандър“, като преминава обучение по Системата при д-р Иван Горялов. Посещава множество ортодонтски курсове. През 2019 г. посещава клиниката на проф. Уик и Муди Алекзандър в Тексас /САЩ/ и взема участие в обучението „20-ти принципа на Дисциплината „Алекзандър”, тогава е и гост на годишната среща на Американския изследователски клуб „Алекзандър“. Член е на Българския изследователски клуб „Алекзандър“.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Константин Константинов
 
Д-р Константин Константинов завършва дентална медицина в гр. Пловдив през 2009 г. Същата година стартира частна практика в гр. Монтана, която се фокусира в областта на ортодонтията и профилактиката. През 2012 г. посещава курсовете по Дисциплината „Алекзандър“ на д-р Иван Горялов. През 2016 г. и 2018 г. посещава клиниката на Проф. Алекзандър в Тексас /САЩ/,  където обменя опит в продължение на няколко седмици и същевременно взема участие в курса „Принципите на Дисциплината „Алекзандър“, воден от д-р Уик, д-р Муди, д-р Чък и д-р Клиф Алекзандър. Посещава множество курсове на тема ортодонтия и естетика, както в България, така и в чужбина. Победител е в категория „Ортодонтски случай" в конкурса „Усмивка на годината“ през 2018 г.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Поля Христова
 
Д-р Поля Христова завършва дентална медицина в гр. София през 2014 г. През 2018 г. се фокусира и развива в областта на ортодонтията по Дисциплината „Алекзандър“, посещавайки множество практически и теоретични курсове на д-р Горялов. Участва в национални конгреси и семинари в областта на ортодонтията. От юни 2021 г. e собственик на дентално студио „1001 усмивки“ в гр. София, в което заедно с екип от дентални лекари предлагат цялостна дентална грижа на своите пациенти.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Радой Димитров
 
Д-р Радой Димитров завършва дентална медицина в гр. София през 2015 г. От 2015 г. до 2018 г. работи в няколко водещи столични дентални практики като общопрактикуващ дентален лекар. През 2018г. основава собствена практика в гр. Гоце Делчев и се фокусира върху практикуването на ортодонтия по Дисциплината „Алекзандър“. Развива и прилага активно дигиталните технологии в лечението на ортодонтски случаи.
  Прочети повечеЗатвори
д-р Светлана Стоянова
 
Д-р Светлана Стоянова завършва дентална медицина в гр. София през 2013 г., а от 2014 г. е в екипа на дентална клиника „Камбов”. Професионалните ѝ интереси са насочени в областта на ортодонтията, ендодонтията и естетичните възстановявания, като за своето самоусъвършенстване и повишаване на квалификацията си посещава редица курсове. Сред най-значимите са петте нива на Дисциплината „Алекзандър”, водени от д-р Иван Горялов. Взима участие и като лектор на тема „Анализ на телерентгенография на keynote” през 2018 г. по време на годишната среща на Българския изследователски клуб “Алекзандър”. През 2019 г. е победител в престижния конкурс „Усмивка на годината” в категория „Комплексен естетичен случай”.
  Прочети повечеЗатвори

Програма

 • 20-те Принципа от А до Я
  продължителност практика теория лектор
 • 14-15 май 2022 г.
  2
  дни
  - 20
  часа

Първи ден

8:00 - 9:00Регистрация на участници, хотел SPS, ет.4, зала Виена
9:00 - 9:30д-р Иван Горялов, Пловдив
Въведение в Дисциплината „Алекзандър“
9:30 - 10:20д-р Али Уазани, Казабланка, Мароко
Принцип 8: Използвай растежа, за да постигнеш предвидима ортопедична корекция!
10:20 - 11:10д-р Роберто Перасо, Милано, Италия
Принцип 5: Планирай своята работа, след това изпълни плана си!
11:10 - 11:40Кафе пауза
11:40 - 12:30д-р Франческа Брагастини, Верона, Италия
Принцип 10: Следвай логичната последователност на дъгите!
12:30 - 13:30д-р Деница Димитрова и д-р Иван Горялов
Принцип 11: Консолидирай зъбните дъги рано в лечението!
Принцип 12: Осигури плътно лигиране на брекетите към дъгата и поддържай консолидацията!
13:30 - 15:00ОБЯД
15:00 - 15:50д-р Радой Димитров, Гоце Делчев
Принцип 9: Определи идеалната форма на дъгата!
15:50 - 17:00д-р Муди Алекзандър, Арлингтън, САЩ
Принцип 20: Осигури си съдействието на пациента!
Принцип 16: Използвай междучелюстни ластици, за да напаснеш дъгите!
17:00 - 17:30Кафе пауза
17:30 - 18:20д-р Патрик Куозо, Ню Йорк, САЩ
Принцип 18: Използвай екстракционно лечение, когато е необходимо!
18:20 - 19:30д-р Чък Алекзандър, Монтроуз, Колорадо, САЩ
Принцип 1: Усилие равно на резултат!
Принцип 4: Определи целите за стабилност!
19:30 - 19:40СПОДЕЛЯНЕ

Втори ден

8:00 - 8:50д-р Светлана Стоянова, София
Принцип 2: Няма малки неща!
8:50 - 9:50д-р Терухиса Уцу, Уцуномия, Япония
Принцип 15: Създай симетрия!
9:50 - 10:20Кафе пауза
10:20 - 11:10д-р Иван Горялов, Пловдив
Принцип 6: Използвай брекети със специфичен дизайн и прескрипция!
11:10 - 12:00д-р Инна Атанасова, София
Принцип 7: Проведи лечение, базирано на правилното позициониране на брекетите!
12:00 - 12:40д-р Деница Димитрова, Пловдив
Принцип 14: Нивелирай дъгите и отвори захапката чрез дъги с обратна крива!
12:40 - 12:50ГРУПОВА СНИМКА
12:50 - 14:20ОБЯД
14:20 - 15:00д-р Поля Христова, София
Принцип 3: Принципът „KISS“ - Keep it simple, stupid! (бъл. пр. Направи ги по простия начин!)
15:00 - 15:50д-р Константин Константинов, Монтана
Принцип 17: Използвай безекстракционно лечение, когато е възможно!
15:50 - 16:20Кафе пауза
16:20 - 17:20д-р Деница Димитрова
Принцип 13: Остави го да „се сготви“!
Принцип 19: Внимателно свали брекетите и пръстените, след това ретенцията ще подобри стабилността!
17:20 - 17:30д-р Иван Горялов, Пловдив
Силата на Дисциплината „Алекзандър“

Мнения на участници

д-р Мариета Симеонова
Чувствам се вдъхновена да създавам красиви усмивки :)
Завършил обучението през 2021г.
д-р Радой Димитров
Уникално, зареждащо изживяване със страхотна организация!
Завършил обучението през 2018г.
д-р Елван Дервиш
“Life will never be the same again”!!! Благодаря за споделените знания, умения и енергия!
Завършил обучението през 2021г.
д-р Даниела Янева
Доволна съм ,че посетих конференцията.Организацията беше супер,засегнахте различни теми в ортодонтията-лечение с брекети,алайнери,ползване на дигитални технологии.Заредих се с енергия и ентусиазъм,покрай толкова много млади колеги,отдадени на професията,се върнах години назад.Благодаря Ви!
д-р Гриша Хаджиев
Прекрасен симпозиум, два дни изпълнение с много знания и опит, прекрасна среща с колеги! Благодаря специално на д-р Горялов, за всеотдайността, емоцията и отделеното време за всички нас! На целия екип пожелавам милиони усмивки и още повече ортодонтски дни!
Завършил обучението през 2022г.
д-р Татяна Пашова - Чолакова
Уникално събитие! Организацията беше прекрасна! Толкова наситена със знания и емоции програма! Благодаря на организаторите, благословени да са!
Завършил обучението през 2018г.

Адрес

хотел SPS
Пловдив, бул. Освобождение № 3
тел: +359 32 659 111 /рецепция/
моб: +359 886 649 225 /рецепция/

http://hotelspsplovdiv.com/

Този сайт използва бисквитки за по-добро сърфиране. Повече за Поверителност на личните данни и използването на бисквитки.

Съгласен съм